Jaké druhy kávy najdeme v kavárnách?


Při přípravě kávy existuje mnoho způsobů, doma nejčastěji používáme překapávanou kávu, kávu instantní nebo tureckou, pokud nevlastníme některý z moderních kávovarů.

V kavárnách se však setkáme s mnoha druhy, všechny jsou však z espresa nebo jeho alternativ.

Klasické espreso:
–        když si objednáte klasické espreso, měli byste dostat, kávu připravenou ze 7g promleté kávy a výsledkem je pouze 30ml nápoje, jedná se o hodně silnou kávu

Double espreso:
–        jedná se vlastně o klasické espreso, a pokud si pod tím pojmem představujete, že bude dvakrát tak velké, mýlíte se, je připravené z dvojité dávky kávy, proto je dost silné a v kavárně by Vám k němu měli dát vodu automaticky

Cappuccino:
–        je to původem italský nápoj, je složeno z 1/3 espresa, 1/3 mléka a 1/3 mléčné pěny, při přípravě se většinou používá mléko plnotučné, káva má potom krémovější konzistenci, a právě u cappuccina se můžete setkat s krásnými tvary na povrchu, když je v kavárně „zapálený umělec“

Café latte:
–        připravuje se z klasického espresa, jen se dolije do vyšší sklenice horkou vodou, a poté se do něj lije horké mléko a mléčná pěna, tato káva je vhodná pro ty, kteří mají raději kávu slabší

Latte macchiato:
–        připravuje se do velké sklenice, kam se nejdřív lije mléko a mléčná pěna, až potom espreso, které by se mělo nalít doprostřed pěny, poté opět mléko a mléčná pěna, vytvoří se nám tak krásné vrstvy

Frappé:
–        ideální v letních měsících, při posezení na kavárenské terase, připravuje se tak, že se espreso umixuje s mlékem a ledem, výborný osvěžující nápoj a dostane se Vám i Vaší dávky kávy

Ledová káva (v některých kavárnách nazývána ice latte):
–        při přípravě se nejdříve, také do vyšší sklenice dá led, zalije se studeným mlékem a až nakonec nahoru se nalije espreso
Ve správných kavárnách by Vám ke každé kávě měli servírovat skleničku vody.

Autor příspěvku: marienbad-thc.cz